Παγκόσμια πρεμιέρα του ID.3: Το όραμα έγινε πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 00:39

Αυτό το όχημα είναι το σύμβολο μιας νέας εποχής για την μάρκα. Το ID.3 επεκτείνει την προσφορά της Volkswagen ως το πρώτο μοντέλο μιας εντελώς νέας γενιάς καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εξαιρετική απόδοση και πλήρη συνδεσιμότητα. Την ίδια στιγμή, η ταυτότητα ID.3 αντικατοπτρίζει την επανευθυγράμμιση της μάρκας Volkswagen και είναι επίσης το πρώτο μοντέλο με το νέο λογότυπο της Volkswagen.

"Το ID.3 είναι ένα αυτοκίνητο για όλους που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Είναι compact, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα ελιγμών ενός μικρού αυτοκινήτου με τον εσωτερικό χώρο ενός οχήματος μεσαίας κατηγορίας. Συνδυάζει συναρπαστικό σχεδιασμό με πρωτοποριακή τεχνολογία και αξιοσημείωτη ποικιλία ", εξηγεί ο Silke Bagschik, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για την οικογένεια ID., το βράδυ πριν από την IAA.
Κατά την έναρξη παραγωγής, το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές μεγέθους μπαταρίας. Η βασική έκδοση έχει μπαταρία 45 kWh και επιτρέπει να κινηθεί ηλεκτρικά έως και 330 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το WLTP). Η αρχική τιμή για αυτήν την έκδοση ID.3 είναι κάτω από € 30.000. Παράλληλα υπάρχει και η έκδοση με μπαταρία 58 kW, η οποία επιτρέπει στο ID.3 να φτάσει μέχρι και τα 420 km (σύμφωνα με το WLTP). Η τρίτη έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία να είναι στα 77 kWh και η αυτονομία να φθάνει τα 550 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το WLTP). Χάρη στην ικανότητά της γρήγορης φόρτισης, το ID.3 φορτίζει επαρκώς για περίπου 290 χιλιομέτρα (WLTP) εντός 30 λεπτών, χρησιμοποιώντας μια ισχύ φόρτισης 100 kW.
Οι ίδιες οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτή η τοποθέτηση έχει θετική επίδραση στη δυναμική οδήγηση, καθώς μετακινεί το κέντρο βάρους στο ID.3 σημαντικά χαμηλά. Η ταυτότητα ID.3 χαρακτηρίζεται επίσης από τη βέλτιστη κατανομή βάρους μεταξύ μπροστινού και οπίσθιου άξονα.

Σχετικά Άρθρα