Παγκόσμια πρεμιέρα του ID.3: Το όραμα έγινε πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 00:39

Αυτό το όχημα είναι το σύμβολο μιας νέας εποχής για την μάρκα. Το ID.3 επεκτείνει την προσφορά της Volkswagen ως το πρώτο μοντέλο μιας εντελώς νέας γενιάς καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εξαιρετική απόδοση και πλήρη συνδεσιμότητα. Την ίδια στιγμή, η ταυτότητα ID.3 αντικατοπτρίζει την επανευθυγράμμιση της μάρκας Volkswagen και είναι επίσης το πρώτο μοντέλο με το νέο λογότυπο της Volkswagen.

"Το ID.3 είναι ένα αυτοκίνητο για όλους που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Είναι compact, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα ελιγμών ενός μικρού αυτοκινήτου με τον εσωτερικό χώρο ενός οχήματος μεσαίας κατηγορίας. Συνδυάζει συναρπαστικό σχεδιασμό με πρωτοποριακή τεχνολογία και αξιοσημείωτη ποικιλία ", εξηγεί ο Silke Bagschik, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για την οικογένεια ID., το βράδυ πριν από την IAA.
Κατά την έναρξη παραγωγής, το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές μεγέθους μπαταρίας. Η βασική έκδοση έχει μπαταρία 45 kWh και επιτρέπει να κινηθεί ηλεκτρικά έως και 330 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το WLTP). Η αρχική τιμή για αυτήν την έκδοση ID.3 είναι κάτω από € 30.000. Παράλληλα υπάρχει και η έκδοση με μπαταρία 58 kW, η οποία επιτρέπει στο ID.3 να φτάσει μέχρι και τα 420 km (σύμφωνα με το WLTP). Η τρίτη έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία να είναι στα 77 kWh και η αυτονομία να φθάνει τα 550 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το WLTP). Χάρη στην ικανότητά της γρήγορης φόρτισης, το ID.3 φορτίζει επαρκώς για περίπου 290 χιλιομέτρα (WLTP) εντός 30 λεπτών, χρησιμοποιώντας μια ισχύ φόρτισης 100 kW.
Οι ίδιες οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτή η τοποθέτηση έχει θετική επίδραση στη δυναμική οδήγηση, καθώς μετακινεί το κέντρο βάρους στο ID.3 σημαντικά χαμηλά. Η ταυτότητα ID.3 χαρακτηρίζεται επίσης από τη βέλτιστη κατανομή βάρους μεταξύ μπροστινού και οπίσθιου άξονα.

Σχετικά Άρθρα

 • Αυτοκίνηση 2019

  Με το νέο Volkswagen Golf σε πανελλήνια πρεμιέρα και με δύο ολοκαίνουργιες εκδόσεις για το T-Roc θα συμμετάσχει η Volkswagen.

 • Δέκα “Μύθοι και Αλήθειες” για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  Η ηλεκτροκίνηση είναι κυριολεκτικά προ των πυλών, με το 2020 να αναμένεται να αποτελέσει έτος ορόσημο για τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Με στόχο την αρτιότερη πληροφόρηση του Έλληνα καταναλωτή, η Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, «ρίχνει φως» σε δέκα «Μύθους και Αλήθειες» σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

 • Νέο Volkswagen Transporter 6.1

  Ξεκίνησε η διάθεση του νέου Volkswagen Transporter στην Ελλάδα. Ένα μοντέλο που υπηρετεί τους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 70 χρόνια, έχοντας ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

 • Νέο Volkswagen Golf

  Η όγδοη γενιά του απόλυτου Best seller της Volkswagen έκανε την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση της.

 • T-Roc R

  Η νέα, κορυφαία έκδοση του compact crossover της Volkswagen που συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και ελκυστικό σχεδιασμό.