10 μοντέλα της Nissan στις Η.Π.Α., διαθέτουν το πρωτοποριακό σύστημα Rear Door Alert

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 22:07

Τα πιθανά ζητήματα που προκύπτουν από τις υψηλές θερμοκρασίες στην καμπίνα του αυτοκινήτου εξακολουθούν να ενέχουν κινδύνους, ακόμα και το φθινόπωρο. Γι’ αυτό και η Nissan ελπίζει ότι η απλή, αλλά έξυπνη τεχνολογία ειδοποίησης πίσω πόρτας (RDA), μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη αυτών των κινδύνων.

Ακόμα και με τις εξωτερικές θερμοκρασίες στα επίπεδα των 30°C, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να θερμανθεί γρήγορα και σε επικίνδυνα επίπεδα.

Τρόπος λειτουργίας του RDA

Το σύστημα παρακολουθεί όταν μια πίσω πόρτα ανοίγει και κλείνει πριν και μετά από κίνηση του οχήματος. Εάν μια από τις πίσω πόρτες ανοίξει πριν από ένα ταξίδι, αλλά στη συνέχεια (και κατά τη στάθμευση του αυτοκινήτου) μείνει κλειστή, το σύστημα παρέχει σχετική υπενθύμιση στον οδηγό. Μόλις το όχημα σταθμεύσει, το σύστημα θα εμφανίσει πρώτα μια ειδοποίηση στον πίνακα οργάνων. Εάν ο οδηγός εξέλθει από το όχημα και δεν ανοίξει μια από τις πίσω πόρτες, τότε το σύστημα ενεργοποιεί την κόρνα με ξεχωριστούς συριγμούς.

Το σύστημα RDA είναι εύκολο στη διαμόρφωση και μπορεί προσωρινά ή μόνιμα να ενεργοποιηθεί μέσω ενός μενού στο κεντρικό πίνακα οργάνων του οχήματος, ή μέσω ενός ξεχωριστού διακόπτη RDA, ανάλογα με το μοντέλο.

Οχήματα της Nissan με το σύστημα RDA

Το RDA είναι στάνταρ στα Nissan Altima, Armada, LEAF, Murano, Maxima, Pathfinder, Rogue, Rogue Sport (2019.5) και TITAN (King Cab και Crew Cab). Επιπλέον, είναι διαθέσιμο στο ολοκαίνουργιο Versa (ως στάνταρ στις εκδόσεις SV και SR).

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα