Το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg διπλασιάζει την παραγωγή μπαταριών

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 21:18

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ) διπλασίασε την παραγωγική του δυναμικότητα για μπαταρίες υψηλής τάσης. Το τμήμα μπαταριών του εργοστασίου παράγει τώρα τις νέες μπαταρίες τέταρτης γενιάς. Αυτές προορίζονται για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW X5 και της προσεχούς BMW X3, που επίσης κατασκευάζονται στο Spartanburg.
«Έχουμε επενδύσει περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια σε μία νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών, ενώ οι εγκαταστάσεις έχουν επεκταθεί, καταλαμβάνοντας τώρα μία επιφάνεια πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των παραγόμενων μπαταριών ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη ζήτηση της αγοράς», εξηγεί ο Michael Nikolaides, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Κινητήρων και Συστημάτων Ηλεκτροκίνησης του BMW Group.
Στη νέα γραμμή συναρμολόγησης θα μπορούν να παράγονται διαφορετικοί τύποι συσσωρευτών τέταρτης γενιάς, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε τοπικό επίπεδο. Αυτές οι μπαταρίες βασίζονται σε μία νέα τεχνολογική φιλοσοφία που αυξάνει τις δυνατότητές τους.
Περισσότερα από 120 άτομα θα προσληφθούν στο τμήμα μπαταριών του Εργοστασίου του Spartanburg μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού προηγουμένως λάβουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση μέσω ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
«Κατασκευάζουμε μπαταρίες στο Εργοστάσιο του Spartanburg από το 2015 – προάγοντας το BMW Group σε πρωτοπόρο της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Knudt Flor, Πρόεδρος & CEO, BMW Manufacturing, Co., LLC. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ομάδα συναρμολόγησης μπαταριών του εργοστασίου έχει κατασκευάσει συνολικά πάνω από 45.000 μπαταρίες.

Σχετικά Άρθρα