Έναρξη παραγωγής για τρία νέα μοντέλα BMW Σειράς 8

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 22:28

Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων. Το τετράθυρο μοντέλο είναι ένα γνήσιο σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει ευρυχωρία στο πίσω τμήμα με όλα τα πλεονεκτήματα ενός πολυτελούς sedan. Η Gran Coupé είναι 231 mm μακρύτερη και 61 mm ψηλότερη από το απλό Coupé. Ο φαρδύτερος κατά 28 mm πίσω άξονας θέτει ένα νέο ρεκόρ παραγωγής: Κανένα άλλο όχημα μάρκας BMW δεν έχει φαρδύτερο πίσω άξονα.

Η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, που διατίθεται αποκλειστικά για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé, δημιουργεί μία συνεχόμενη διάφανη επιφάνεια από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Για να επιτυγχάνεται άριστη ενσωμάτωση στην οροφή του οχήματος, αυτή τοποθετείται ήδη από το βαφείο. Ωστόσο, το πρόσθετο βάρος της τετράθυρης έκδοσης, περίπου 70 kg πλέον της BMW Σειράς 8 Coupé, είναι μέτριο – χάρη σε ένα ευφυές μίγμα υλικών, με πόρτες και πτέρυγες από αλουμίνιο και κάλυμμα πορτμπαγκάζ από πλαστικό SMC.

Η άψογη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και κορυφαίας άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων γίνεται καλύτερα αντιληπτή στα πίσω καθίσματα της νέας BMW Σειράς 8 Gran Coupé. Τα πίσω καθίσματα είναι σχεδιασμένα ως ανεξάρτητα, με δύο ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing, στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις BMW Σειρά 5, Σειρά 7 και τις υπόλοιπες εκδόσεις της Σειράς 8. Η Gran Coupé αναμένεται να έχει τη μερίδα του λέοντος στην παραγωγή της BMW Σειράς 8, συγκεντρώνοντας το μισό και πλέον όγκου της συνολικής παραγωγής της Σειράς 8. Το πολυτελές σπορ coupé αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι θα διεκδικήσει σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων, με 2η και 3η αντίστοιχα την περιοχή της Μ. Ανατολής και την αγορά της Μ. Βρετανίας.

Οι τρεις εκδόσεις κινητήρων που θα διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé από το φθινόπωρο του 2019 που θα λανσαριστεί στην αγορά αντανακλούν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του τετράθυρου πολυτελούς coupé. Εκτός από τον κορυφαίο της γκάμας οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα 4.4 L (530 hp) και έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel 320 hp με εντυπωσιακή ροπή, ένας υψηλόστροφος 3.0 L εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με μέγιστη ισχύ 340 hp διατίθεται τώρα για πρώτη φορά.

Νέες BMW M8 Competition Coupé και Cabrio.

Στην κορυφή της γκάμας οχημάτων υψηλών επιδόσεων της BMW Σειράς 8 βρίσκεται η νέα BMW M8 Competition Coupé και η νέα BMW M8 Competition Cabrio. Με αυτά τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα, το εργοστάσιο του Dingolfing ξεκινά ένα νέο εγχείρημα στο τμήμα υψηλών επιδόσεων της πολυτελούς κατηγορίας.

Ο ισχυρότερος κινητήρας στη γκάμα του BMW Group αποδίδει 625 hp. Ο V8 κινητήρας 4.4 L επιταχύνει την BMW M8 Competition Coupé από 0 στα 100 km/h σε 3,2 δλ. Σε συνδυασμό με το M Driver’s Package που προσφέρεται προαιρετικά, η τελική ταχύτητα πριν τον ηλεκτρονικό κόφτη αγγίζει τα 305 km/h.

Το εσωτερικό της BMW M από το Dingolfing συνδυάζει το σπορ χαρακτήρα ενός οχήματος υψηλών επιδόσεων με το πολυτελές περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα από κομψές λεπτομέρειες και τη σχολαστική ποιότητα κατασκευής. Ανάμεσα στα στοιχεία ταυτότητας της νέας BMW M8 Coupé είναι το χαρακτηριστικό περίγραμμα (double-bubble) της οροφής από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), που κατασκευάζεται με μία πρωτοποριακή διαδικασία υγρής συμπίεσης στο εργοστάσιο του Dingolfing.
Περίπου 60 οχήματα BMW M8 φεύγουν από το εργοστάσιο του Dingolfing καθημερινά. Κάθε όχημα περνά από ένα τελικό έλεγχο ποιότητας στην πίστα του εργοστασίου πριν την παράδοση. Οι περισσότερες πωλήσεις του πολυτελούς σπορ coupé αναμένεται να σημειωθούν στις ΗΠΑ, με ποσοστό που θα υπερβαίνει το ένα τρίτο του συνόλου των πωλήσεων. Καμία άλλη αγορά δεν μπορεί να συναγωνιστεί τέτοιες τιμές. Τόσο η Coupé όσο και η Cabrio έκδοση είναι εξίσου δημοφιλείς στους αγοραστές της BMW M8.

Σχετικά Άρθρα