500 Star & 500 Rockstar

Γράφτηκε από τον  Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 21:06

 Η είσοδος σε ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μέρη στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή είδηση. Ο επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, κ. Luca Napolitano, παρουσίασε στο Centro Stile FCA στο Τορίνο τις δύο νέες ειδικές εκδόσεις του Fiat 500, Star και Rockstar. Στο σχεδιαστικό κέντρο κάθε μέρα αρχιτέκτονες, τεχνικοί, ειδικοί στα χρώματα και υφάσματα και βέβαια σχεδιαστές εργάζονται με στόχο να δημιουργούν νέες ιδέες. Στον ίδιο ακριβώς χώρο δημιουργήθηκε το 2007 και η αναβίωση του θρυλικού 500, ενός μοντέλου που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρου του αυτοκινήτου.


Η ιστορία του νέου 500 είναι γεμάτη επιτυχίες, με την περασμένη χρονιά το μοντέλο να πετυχαίνει νέο ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων με σχεδόν 194.000 μονάδες. Η πορεία συνεχίζει να είναι το ίδιο δυναμική και αυτή τη χρονιά, αφού χωρίς να υπολογίσουμε την αγορά της Ιταλίας, το μερίδιο που έχει κατακτήσει το μοντέλο αγγίζει το 16%. Παράλληλα το 500 αποτελεί τη βάση και για την οικογένεια της σειράς που αποτελείται από τα 500Χ και 500L.
«Οι αριθμοί είναι εξαιρετικοί για ένα μοντέλο που εξελίσσεται συνεχώς χωρίς να χάνει την ταυτότητα του και δείχνει να είναι πάντα στη μόδα», δήλωσε ο κ. Napolitano.


Τα συστατικά της επιτυχίας του νέου 500 περιλαμβάνουν και περισσότερες από 30 ειδικές εκδόσεις που δημιούργησε το Centro Stile, κάθε μία με το μοναδικό της χαρακτήρα, όπως τα 500 by Gucci και 500 Riva. Σήμερα με τις εκδόσεις Star και RockStar οι σχεδιαστές δίνουν δύο νέες κατευθύνσεις με την πρώτη να εστιάζει στην πολυτέλεια, ενώ τη δεύτερη στο σπορ χαρακτήρα. Κοινό χαρακτηριστικό αποτελεί η προηγμένη τεχνολογία και οι σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας με το σύστημα πολυμέσων Uconnect 7" HD LIVE να έχει συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android AutoTM.


Από την παρουσίαση του το 2007, το νέο 500 ξεχωρίζει για τους μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς και τις ξεχωριστές επενδύσεις. Μέχρι σήμερα το μοντέλο έχει παραχθεί σε περισσότερους από 40 χρωματισμούς, οι μισοί εκ των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά για το μοντέλο. Η διαδικασία εξέλιξης ενός νέου χρώματος διαρκεί περισσότερο από 52 εβδομάδες, ενώ οι άνθρωποι του Centro Stile εξασφαλίζουν πέρα από την αισθητική αρτιότητα και τις τεχνικές-ποιοτικές προδιαγραφές.
Αντίστοιχα επίπονη είναι και η δουλειά για το εσωτερικό όπου τα υλικά ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την αίσθηση και βέβαια την αντοχή στο χρόνο και τη χρήση. Η τεχνολογία και το στιλ συνδυάζονται ιδανικά, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των εκδόσεων Star και Rockstar όπου κάθε μία έκδοση διατηρεί το δικό της στιλ με κοινό όμως παρανομαστή το χαρακτήρα της σειράς 500.

Σχετικά Άρθρα

 • To ηλεκτρικό Fiat 500 εγκαινιάζει τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

  Αποτελώντας ένα παγκόσμιο πρεσβευτή του “Made in Italy”, το νέο ηλεκτρικό 500 γίνεται σήμερα ένα σύμβολο θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

 • Fiat Professional Ducato Motorhome

  Διακοπές με απόλυτη ελευθερία

 • Το νέο ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato «οδηγεί» τη νέα εποχή στις μεταφορές.

  Μετά τη συνεργασία με τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους, το νέο ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato θα χρησιμοποιηθεί και από την Arcese Logistics για να αξιολογηθούν οι μεταφορές με αμιγώς ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

 • Χρόνια Πολλά Panda!

  Το Ιταλικό best seller γίνεται 40 ετών και οι άνθρωποι της Fiat μιλούν για την ιστορία και την επιτυχία του.

 • ImMErsive Technology Room:

  Η Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας στο Τορίνο. Το νέο κέντρο εικονικής πραγματικότητας , εστιάζει στην βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής στις μονάδες παραγωγής του Ομίλου σε όλο τον κόσμο.