Η Nissan στο νέο Alliance Innovation Lab, στο Τελ Αβίβ

Γράφτηκε από  Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 09:57

Η Nissan συμμετέχει από κοινού με τη Renault στην ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Εργαστηρίου Καινοτομίας στο Atidim Park του Τελ Αβίβ, που θα επιτρέψει στην Συμμαχία να επιταχύνει ένα μοναδικό μοντέλο συνεργασίας με τις Ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες, καθώς και μια αποκλειστική συνεργασία με την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας.

Γνωστό ως Alliance Innovation Lab στο Τελ Αβίβ, το εργαστήριο επικεντρώνεται στους τομείς των αισθητήρων για την αυτόνομη οδήγηση, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και στα μεγάλα δεδομένα (big data). Αυτή την περίοδο, η Συμμαχία δοκιμάζει και εργάζεται σε πάνω από δέκα κοινά πρωτότυπα έργα, σε συνεργασία με Ισραηλινές επιχειρήσεις σε διάφορα στάδια, μεταξύ των οποίων είναι οι : Apollo Power, Argus, AutoTalks, BrightWay Vision, Electreon, Enigmatos, IRP systems, Karamba, Moodify, Saferide και Upstream.

Η τοποθεσία του εργαστηρίου στο Atidim Park, επιτρέπει τη διεξαγωγή Proof of Concepts (POCs) σε ιδανικές συνθήκες, καθώς και την από κοινού ανάπτυξη πρωτοτύπων στην έξυπνη, “πειραματική ζώνη” της πόλης του Τελ Αβίβ. Με επιφάνεια 1.600 τετραγωνικών μέτρων, το εργαστήριο παρέχει στις νεοφυείς εταιρείες τον απαιτούμενο χώρο για να δοκιμάσουν τεχνολογίες με πραγματικά οχήματα, καθώς και σύγχρονους χώρους γραφείων, σε ένα ζωντανό οικοσύστημα.

“Με το Ισραήλ ως παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας, ειδικά με την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό το νέο εργαστήριο είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα για εμάς και θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία του αρχικού οικοσυστήματος νεοφυών εταιρειών του Ισραήλ”, δήλωσε ο Tsuyoshi Yamaguchi, Alliance EVP Engineering. “Μέσα από τις συνεργασίες με τις πολλά υποσχόμενες τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις, με τεχνολογίες αιχμής, στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας ποικιλίας βασικών τεχνολογιών, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για το μέλλον της κινητικότητας.”

Ως εργαστήριο που έχει επιλεγεί ως φορέας του προγράμματος “Technological Innovation Labs” του Ισραηλινού Ινστιτούτου Καινοτομίας, το εργαστήριο προσφέρει προνομιακή χρηματοδότηση για τα POCs που διεκπεραιώνονται από τις νεοφυείς εταιρείες του Ισραήλ, που εστιάζουν στην έξυπνη κινητικότητα.

Το εργαστήριο συνεργάζεται επίσης στενά με την Alliance Ventures, το εταιρικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών της Συμμαχίας, που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να στηρίξει την “ανοιχτή καινοτομία” τα επόμενα πέντε χρόνια, έχοντας ήδη επενδύσει στο Maniv Mobility fund του Ισραήλ.

Μια πρόσθετη συνεργασία για το εργαστήριο της Συμμαχίας στο Ισραήλ είναι το CityZone, ένα καινοτόμο οικοσύστημα για έξυπνες επιχειρηματικές συμμετοχές στον αστικό ιστό, στο πάρκο Atidim.

Σχετικά Άρθρα

 • Το Nissan LEAF τώρα διαθέσιμο σε νέες εκδόσεις σε όλη την Ευρώπη

  Οι τελευταίες εκδόσεις της εξαιρετικά επιτυχημένης γκάμας του Nissan LEAF είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του LEAF e+ με την μεγαλύτερη εμβέλεια, το οποίο έχει ήδη λάβει περισσότερες από 8.000 παραγγελίες από την αποκάλυψή του, τον περασμένο Ιανουάριο.

 • Τέσσερα μοντέλα της Nissan, ανακηρύχτηκαν “πρωταθλητές” οικονομίας στις Η.Π.Α.

  Κάθε μοντέλο κέρδισε την συγκεκριμένη αναγνώριση από το Automotive Science Group (ASG), μια ερευνητική ομάδα βασισμένη στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων, που συγκροτήθηκε από τη συμβουλευτική εταιρεία περιβαλλοντικών πολιτικών Eco-innovations LLC, στην ετήσια αξιολόγηση νέων οχημάτων, σε 11 διαφορετικές κατηγορίες.

 • ΤΩΡΑ είναι η καλύτερη στιγμή να αποκτήσεις το Renault CLIO, από 10.990€

  To Renault CLIO, με 29 χρόνια ιστορίας και πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του, είναι επάξια ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιστορίας, κατέχοντας επί σειρά ετών το θρόνο του απόλυτου best seller στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

 • Μοναδικές προσφορές Nissan After Sales Service:

  Χάρη στις μοναδικές προσφορές της Nissan με το πρόγραμμα All Clear Service, σε όλους τους κατόχους μοντέλων της, αυτό το καλοκαίρι θα είναι συναρπαστικό για το δικό σας Nissan!

 • Κορυφαία διάκριση για την ψηφιακή καμπάνια του Nissan QASHQAI.

  Στο πλαίσιο των Digital Media Awards ’19, που φέτος πραγματοποιήθηκαν σε μια λαμπρή τελετή στο Μουσείο Οίνου, η ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια της Tempo OMD Hellas με την κωδική ονομασία “Nissan QASHQAI Aurora & Social Cards” για το ομώνυμο κορυφαίο crossover της Nissan, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Best Tablet or Mobile Αdvertising”.