Η Nissan επεκτείνεται στον τομέα της διασπαστικής τεχνολογίας

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 22:20

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Plug and Play China, στο πεδίο της ανοικτής καινοτομίας (open innovation), στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

"Η Κίνα πρωτοστατεί στην καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία", δήλωσε ο Francois Dossa, Αντιπρόεδρος της Global Alliance, Ventures και Open Innovation και Πρόεδρος της Alliance Ventures. “Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Plug and Play China, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνολογίες, που θα μεταμορφώσουν την εμπειρία της κινητικότητας.”

Η Alliance Ventures και η Plug and Play συμφώνησαν σε τριετή σύμπραξη στην Κίνα, που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Αυτή η τελευταία συμφωνία, έρχεται να συμπληρώσει τις επιτυχημένες υπάρχουσες συνεργασίες με την πλατφόρμα Plug and Play τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στην Silicon Valley. Με την πρόσβαση στο ανεξάρτητο δίκτυο start-up της Plug and Play της Κίνας, η ικανότητα της Alliance Ventures να εντοπίζει και να εργάζεται με πολλά υποσχόμενα νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα , να εκτελεί πιλοτικά έργα και να αποκτά ή να επενδύει σε νέες τεχνολογικές ευκαιρίες, θα επιταχύνει στο μέγιστο το έργο της. Η Renault, η Nissan και η Mitsubishi Motors θα επωφεληθούν τόσο από τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όσο και από την πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής της επόμενης γενιάς.
Ως συνεργάτης της Plug and Play China, η Alliance Ventures θα συνδεθεί με το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας της Plug and Play, μέσω του δικού της προγράμματος επιτάχυνσης, δύο φορές το χρόνο. Η τελευταία επένδυση από την Alliance Ventures, το PowerShare, μια νεοφυή πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα στην Κίνα, ήταν μέρος του Προγράμματος Επιτάχυνσης της Κινητικότητας της Plug and Play.

Η πρώτη σύνοδος του προγράμματος επιτάχυνσης πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαρτίου στη Σαγκάη (Κίνα) και επικεντρώθηκε στην αυτόνομη οδήγηση, το διαδίκτυο των αυτοκινήτων, την ηλεκτροκίνηση και τη νέα κινητικότητα. Περισσότερες από 85 νεοφυείς επιχειρήσεις πιστοποιήθηκαν από την Plug and Play China, με σχεδόν 25 από αυτές να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Η Alliance Ventures δέχθηκε 10 νεοφυείς εταιρείες, για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, διάρκειας τριών μηνών.

Σχετικά Άρθρα

 • Ειδική έκθεση για μοντέλα NISMO από τη Nissan

  Η Nissan θα αναδείξει τα οχήματα της NISMO και θα αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με μια θεματική έκθεση οχημάτων στη Nissan Gallery, στην Yokohama, από τις 12 Νοεμβρίου.

 • Έκθεση SEMA 2019

  Η Nissan θα παρευρεθεί στην δημοφιλέστερη έκθεση βελτίωσης αυτοκινήτων  με μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

 • Περιβαλλοντικό βραβείο για τη Nissan North America

  Ήταν μια απο τις εταιρίες που κατάφεραν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με πηγές χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα.

 • H Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. συμμετέχει στην Έκθεση Cargo Truck & Van

  Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα βρίσκεται στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων Cargo Truck & Van που ανοίγει τις πύλες της στις 9 Νοεμβρίου, στο Metropolitan Expo (Σπάτα), με μια συναρπαστική γκάμα επαγγελματικών μοντέλων και οχημάτων.

 • Δυο κορυφαίες διακρίσεις για την Nissan στην αφάλεια των πεζών

  Οι πρόσφατες αξιολογήσεις του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) των Η.Π.Α., στα μεσαίου μεγέθους sedan, κατατάσσουν ως “superior” το Nissan Maxima (μοντέλο 2019 και 2020) και ως “advanced” το Nissan Altima (μοντέλο 2019 και 2020).