Η Nissan επεκτείνεται στον τομέα της διασπαστικής τεχνολογίας

Γράφτηκε από  Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 22:20

Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Plug and Play China, στο πεδίο της ανοικτής καινοτομίας (open innovation), στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

"Η Κίνα πρωτοστατεί στην καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία", δήλωσε ο Francois Dossa, Αντιπρόεδρος της Global Alliance, Ventures και Open Innovation και Πρόεδρος της Alliance Ventures. “Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Plug and Play China, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνολογίες, που θα μεταμορφώσουν την εμπειρία της κινητικότητας.”

Η Alliance Ventures και η Plug and Play συμφώνησαν σε τριετή σύμπραξη στην Κίνα, που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Αυτή η τελευταία συμφωνία, έρχεται να συμπληρώσει τις επιτυχημένες υπάρχουσες συνεργασίες με την πλατφόρμα Plug and Play τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στην Silicon Valley. Με την πρόσβαση στο ανεξάρτητο δίκτυο start-up της Plug and Play της Κίνας, η ικανότητα της Alliance Ventures να εντοπίζει και να εργάζεται με πολλά υποσχόμενα νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα , να εκτελεί πιλοτικά έργα και να αποκτά ή να επενδύει σε νέες τεχνολογικές ευκαιρίες, θα επιταχύνει στο μέγιστο το έργο της. Η Renault, η Nissan και η Mitsubishi Motors θα επωφεληθούν τόσο από τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όσο και από την πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής της επόμενης γενιάς.
Ως συνεργάτης της Plug and Play China, η Alliance Ventures θα συνδεθεί με το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας της Plug and Play, μέσω του δικού της προγράμματος επιτάχυνσης, δύο φορές το χρόνο. Η τελευταία επένδυση από την Alliance Ventures, το PowerShare, μια νεοφυή πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα στην Κίνα, ήταν μέρος του Προγράμματος Επιτάχυνσης της Κινητικότητας της Plug and Play.

Η πρώτη σύνοδος του προγράμματος επιτάχυνσης πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαρτίου στη Σαγκάη (Κίνα) και επικεντρώθηκε στην αυτόνομη οδήγηση, το διαδίκτυο των αυτοκινήτων, την ηλεκτροκίνηση και τη νέα κινητικότητα. Περισσότερες από 85 νεοφυείς επιχειρήσεις πιστοποιήθηκαν από την Plug and Play China, με σχεδόν 25 από αυτές να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Η Alliance Ventures δέχθηκε 10 νεοφυείς εταιρείες, για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, διάρκειας τριών μηνών.

Σχετικά Άρθρα

 • Το Nissan LEAF τώρα διαθέσιμο σε νέες εκδόσεις σε όλη την Ευρώπη

  Οι τελευταίες εκδόσεις της εξαιρετικά επιτυχημένης γκάμας του Nissan LEAF είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του LEAF e+ με την μεγαλύτερη εμβέλεια, το οποίο έχει ήδη λάβει περισσότερες από 8.000 παραγγελίες από την αποκάλυψή του, τον περασμένο Ιανουάριο.

 • Η Nissan στο νέο Alliance Innovation Lab, στο Τελ Αβίβ

  Η Nissan συμμετέχει από κοινού με τη Renault στην ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Εργαστηρίου Καινοτομίας στο Atidim Park του Τελ Αβίβ, που θα επιτρέψει στην Συμμαχία να επιταχύνει ένα μοναδικό μοντέλο συνεργασίας με τις Ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες, καθώς και μια αποκλειστική συνεργασία με την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας.

 • Τέσσερα μοντέλα της Nissan, ανακηρύχτηκαν “πρωταθλητές” οικονομίας στις Η.Π.Α.

  Κάθε μοντέλο κέρδισε την συγκεκριμένη αναγνώριση από το Automotive Science Group (ASG), μια ερευνητική ομάδα βασισμένη στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων, που συγκροτήθηκε από τη συμβουλευτική εταιρεία περιβαλλοντικών πολιτικών Eco-innovations LLC, στην ετήσια αξιολόγηση νέων οχημάτων, σε 11 διαφορετικές κατηγορίες.

 • Μοναδικές προσφορές Nissan After Sales Service:

  Χάρη στις μοναδικές προσφορές της Nissan με το πρόγραμμα All Clear Service, σε όλους τους κατόχους μοντέλων της, αυτό το καλοκαίρι θα είναι συναρπαστικό για το δικό σας Nissan!

 • Κορυφαία διάκριση για την ψηφιακή καμπάνια του Nissan QASHQAI.

  Στο πλαίσιο των Digital Media Awards ’19, που φέτος πραγματοποιήθηκαν σε μια λαμπρή τελετή στο Μουσείο Οίνου, η ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια της Tempo OMD Hellas με την κωδική ονομασία “Nissan QASHQAI Aurora & Social Cards” για το ομώνυμο κορυφαίο crossover της Nissan, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Best Tablet or Mobile Αdvertising”.