Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7 Sedan

Γράφτηκε από  Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 20:19

Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε η έκτη γενιά, το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας BMW ανανεώθηκε αποκτώντας πιο δυναμική παρουσία.
«Η BMW Σειρά 7 προσδιορίζει την ταυτότητά μας σε αυτό το εργοστάσιο πάνω από 40 χρόνια. Είμαστε περήφανοι που το κορυφαίο μοντέλο της BMW, η νέα BMW Σειρά 7 Sedan, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Dingolfing. Η έμπειρη και ικανή ομάδα μας έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα για κάθε όχημα που φέρνει στο δρόμο, μιας και είμαστε το Νο.1 εργοστάσιο της BMW στην παραγωγή πολυτελών μοντέλων», σχολίασε η Ilka Horstmeier, Διευθύντρια του Εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing.

Το λεγόμενο “ψηφιακό λανσάρισμα” ήταν μία ιδιαίτερη πρόκληση για την έναρξη παραγωγής: αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ενός νέου οχήματος φτάνει σε πλήρη ημερήσιο όγκο ουσιαστικά μέσα σε 24 ώρες. Για να εξασφαλίζεται ότι ακόμα και το πρώτο όχημα πληροί πρότυπα υψηλής ποιότητας, τα περίπλοκα εξαρτήματα υποβλήθηκαν σε εικονικές δοκιμές ώστε να επιτυγχάνεται ακρίβεια εφαρμογής πριν την έναρξη της παραγωγής.
Από το 1977 που ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης Σειράς 7, πάνω από 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα της BMW Σειράς 7 έχουν κατασκευαστεί στο Dingolfing. Από την αρχή, η παγκόσμια αγορά ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του πολυτελούς sedan. Η BMW Σειρά 7 είναι με διαφορά το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν του εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας. Πέρσι, πάνω από το 90% της παραγωγής εξήχθη στο εξωτερικό. Η Κινεζική αγορά παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το μοντέλο: Το 2018, το 44% των παγκόσμιων πωλήσεων διατέθηκε στην Κίνα.

Νέες σχεδιαστικές πινελιές εξωτερικού.

Το ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα χαρίζει στη νέα BMW Σειρά 7 μία μοναδικά εκφραστική εμφάνιση. Μπροστά, η μεγαλύτερη μάσκα δημιουργεί μία εντυπωσιακή αντίθεση με τους λεπτούς προβολείς. Αυτό καθιστά την BMW Σειρά 7 άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της νέας πολυτελούς κατηγορίας BMW και εναρμονίζεται με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW Σειράς 8 και της BMW X7.

Η σχεδίαση του πίσω τμήματος φέρνει επίσης κάποιες φρέσκιες πινελιές: τα πιο επίπεδα τρισδιάστατα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας full-LED. Κάτω από την χρωμιωμένη μπάρα ανάμεσα στα δύο πίσω φώτα, υπάρχει τώρα μία λεπτή λωρίδα φωτός έξι χιλιοστών, που δημιουργεί μία διακριτική φωτεινή πινελιά όταν τα φώτα ημέρας είναι αναμμένα και ένα χαρακτηριστικό μοτίβο στο σκοτάδι. Υπάρχουν επίσης φωτεινά εφέ όταν το αυτοκίνητο κλειδώνει και ξεκλειδώνει.

Η BMW Σειρά 7 θα συνεχίσει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Long Wheelbase με κατά 14 cm μακρύτερο μεταξόνιο. Το 80% των πελατών επιλέγει αυτή την έκδοση, που προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο πίσω.
Το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 7 Sedan διατίθεται με εκτενή καπιτοναρισμένη επένδυση γύρω από την κεντρική κονσόλα και στα υποβραχιόνια που είναι ενσωματωμένα στα πάνελ των θυρών. Διατίθεται επίσης νέα ξύλινη επένδυση υψηλής ποιότητας. Βελτιωμένη ακουστική προστασία στους θόλους των τροχών μειώνει το επίπεδο θορύβου από τα ελαστικά που γίνεται αντιληπτός στην καμπίνα. Για βελτίωση της ακουστικής άνεσης, τα πλαϊνά παράθυρα διατίθενται με αυξημένο πάχος κρυστάλλων.

Εξακύλινδρο plug - in υβριδικό σύστημα κίνησης κάνει ντεμπούτο στη νέα BMW Σειρά 7.

Για πρώτη φορά σε όχημα του BMW Group, ένα plug-in υβριδικό σύστημα θα διατίθεται με εξακύλινδρο κινητήρα. Στην BMW 745e / 745Le (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 – 2,1 l/100 km / 2,3 – 2,2 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 15,6 – 15,1 kWh/100 km /15.7 – 15.6 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο από το καύσιμο: 2 – 48 g/km* / 53 – 50 g/km*), ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 286 hp συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 hp, για συνολική ισχύ 394 hp. Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα του BMW Group με μπαταρία τέταρτης γενιάς. Η τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταρίας χαρίζει στο πολυτελές sedan πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 58 km* και εξασφαλίζει αθόρυβη οδήγηση μηδενικών ρύπων. Η μπαταρία της BMW 745e / 745Le κατασκευάζεται στο Dingolfing, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, στο Competence Centre for e-drive Production (εργοστάσιο εξαρτημάτων 02.20).

Σχετικά Άρθρα