Η Nissan πιο δυνατά στην Formula E

Γράφτηκε από  Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 20:30

Η Nissan είναι η πρώτη Ιαπωνική μάρκα αυτοκινήτων που εισέρχεται στη Formula E. Η ενέργεια αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Η e.dams με έδρα στο Le Mans της Γαλλίας και συνιδρυτή τον διευθυντή της ομάδας Jean-Paul Driot, αποτελεί συνέχεια της DAMS, με κορυφαία παρουσία στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για περισσότερα από 30 χρόνια.

"Είναι λογικό η Nissan να συνεργαστεί με την e.dams, ώστε να μπορέσει να αντλήσει γνώση και εμπειρία από τις νίκες και τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει”, δήλωσε ο Roel de Vries, αντιπρόεδρος της Nissan και παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ και στρατηγικής της μάρκας. "Το επίπεδο ανταγωνισμού στη Formula E θα γίνει ακόμα πιο έντονο στην πέμπτη σεζόν, με μια σειρά καινούργιων αυτοκινήτων και κινητήρων. Για να ενδυναμώσουμε αυτή την σχέση, η Nissan έχει πλέον αγοράσει ένα μετοχικό μερίδιο στην ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Jean-Paul και τους συνεργάτες του."

Για την νέα αυτή συνεργασία ο Driot, μεταξύ άλλων δήλωσε : "Με τη Nissan, περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες προκλήσεις. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ιστορία μας στη Formula E και ανυπομονούμε να προσθέσουμε νέες σελίδες στα βιβλία της ιστορίας των αγώνων, με τον νέο συνεργάτη μας και το νέο αυτοκίνητο."

Nissan και e.dams έχουν αρχίσει τις δοκιμές του καινούργιου "Gen2" αυτοκινήτου της Formula E, το οποίο προσφέρει περισσότερη δύναμη και εμβέλεια, εξαλείφοντας την ανάγκη για αλλαγές αυτοκινήτων κατά τον αγώνα, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό της Formula E, κατά τις πρώτες τέσσερις σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

 • Η Nissan με νέο Consept στο Αννόβερο

  Με μιαεξωγήινη” εικόνα, η Nissan διεγείρει την φαντασία μας, καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναδιαστημικό” πρωτότυπο μοντέλο, στη φετινή Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στο Αννόβερο, στις 19 Σεπτεμβρίου.

 • Ένα νέο πρόσωπο για την Nissan

  Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος στο Grand Slam, η 20χρονη τενίστρια Naomi Osaka, “χρίστηκε” ως η νέα πρέσβειρα της Nissan.

 • Το νέο Nissan LEAF στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

  Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, θα βρίσκεται από από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, στον κεντρικό άξονα, μπροστά από το Περίπτερο 15.

 • 16.000 χιλιόμετρα με το νέο Nissan LEAF

  Μετά από μια επική διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων, ο πολικός εξερευνητής Marek Kaminski έφθασε στην Ιαπωνία, έχοντας ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από την Πολωνία, την “εκστρατεία” του με την ονομασία #NoTraceExpedition και οδηγώντας το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην Ευρώπη, το νέο Nissan LEAF.

 • Το παρελθόν συναντά το μέλλον

  Οι διοργανωτές του φετινού Rolex Monterey Motorsports Reunion (RMMR) αναγνωρίζουν τη Nissan ως την πρώτη Ιαπωνική μάρκα αυτοκίνητων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 50 Χρόνια Opel GT: Ένα νέο πρόσωπο για την Nissan »