100 χρόνια ιστορίας του εμβλήματος της Ferrari

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 22:09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο αεροπόρος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου έχασε την ζωή του σε αποστολή στην Nervesa della Battaglia στις 19 Ιουνίου 1918. Είχε γίνει γνωστός ως ένας από τους πιο γενναίους πιλότους της Ιταλικής αεροπορίας έχοντας την ζωγραφιά ενός μαύρου αλόγου σε λευκό φόντο περήφανα πάνω στο διπλάνο του. Η ιστορία της Ferrari έχει συνδεθεί άρρηκτα με αυτήν του ήρωα από τις 17 Ιουνίου 1923. Πέντε χρόνια είχαν περάσει από το θάνατο του αεροπόρου από το Lugo, όταν ο Enrico Baracca πατέρας του Francesco ήταν στις κερκίδες στην πίστα Savio στην Ravenna, όπου ο Enzo Ferrari κέρδισε πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo.

Στο τέλος της απονομής οι δυο τους συναντήθηκαν όπως έγραψε ο ίδιος ο Ferrari: «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον κόμη Enrico Baracca τον πατέρα του ήρωα. Μετά από αυτή την συνάντηση ήρθε η επόμενη με την μητέρα του, την κόμισσα Paolina. Ήταν εκείνη που μου είπε μια μέρα: “Ferrari βάλε το άλογο του γιου μου στα αυτοκίνητά σου. Θα σου φέρει τύχη.” Ακόμη κρατάω την φωτογραφία του Baracca με την αφιέρωση των γονιών του, στην οποία μου εμπιστεύονται το έμβλημα. Το άλογο ήταν και παραμένει μαύρο. Πρόσθεσα το κίτρινο φόντο που είναι το φόντο της Modena.»

Το Αλογάκι της Ferrari, αλλά με την ουρά του να δείχνει προς τα πάνω ενώ στο σχέδιο του Baracca έδειχνε προς τα κάτω, άρχισε να εμφανίζεται στα έγγραφα της Scuderia Ferrari που είχε ιδρυθεί το 1929. Μετά έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του στις 9 Ιουλίου 1932 πάνω στην Alfa Romeo με την οποία η ομάδα της Modena έκαναν το 1-2 με τον Antonio Brivio και Eugenio Siena μπροστά από τον Piero Taruffi και τον Guito d’Ippolito. Από το 1947 αυτό το σύμβολο εμφανίστηκε πάνω σε όλες τις Ferrari με την εξαίρεση της Dino και παρόλο που άλλαξε ελαφρώς με το πέρασμα των χρόνων, συντρόφευσε την Scuderia στις νίκες τις σε αγώνες εντός και εκτός F1, έτσι έγινε ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα στον κόσμο και βοήθησε να γίνει αθάνατη η φιγούρα του Francesco Baracca.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι κάνει η LADA; H FCA Heritage στο “Vernasca Silver Flag 2018” »